Een noviteit in Nederland boekenland: de recensiedeal.

Sinds 1923 – bijna 100 jaar geleden dus – geldt in Nederland een vaste boekenprijs, per wet geregeld. Prijsconcurrentie is daarmee onmogelijk. Fijn, mooi, nuttig, goed zo.

Om early adapters te erkennen en hen de mogelijkheid te geven hun bijzondere waarde te verzilveren kom ik met een unieke holistische marktbenadering en zet die in voor ‘Het offer op de Canigou’: de recensiedeal. Als je die aangaat spreken we het volgende af.

Afspraken Recensiedeal – de kleine lettertjes:

 1. Je koopt het boek voor Euro 19.50 en sluit tegelijk een recensiedeal voor Euro 7.00 – Effectief betaal je dus Euro 12.50
 2. Je leest het boek.
 3. Je schrijft binnen een redelijke termijn een recensie, zo open en eerlijk mogelijk.
 4. Je plaatst de recensie op de Facebookpagina https://www.facebook.com/cobbenhoodc/reviews/
 5. Heb je geen FaceBook? Plaat shem dan op deze pagina, onder het kopje ‘Beoordelingen’. Volledigheidshalve de URL: http://michielcobben.nl/?product=het-offer-op-de-canigou-kopie.
 6. We kiezen enkele websites waar we de recensie op door gaan plaatsen, zoals Hebban, bol.com e.a.
 7. Als je al een account hebt op de aangewezen recensiewebsites vragen we je om de recensie zelf te plaatsen, heb je er nog niet een, dan maken we hem voor je.
 8. Ben je onbekend op een recensiewebsite: je bevestigt je account (meestal maar een muisklik).
 9. De sites waar wij de recensie doorplaatsen vragen je om in te loggen of om de recensie te bevestigen.
 10. Je keurt de recensie op die pagina’s goed, meestal is dat slechts een enkele klik aan werk.
 11. Je bent voor altijd in de blije wetenschap dat je niet alleen een passieve lezer bent, maar ook iemand die zijn mening durft te laten horen over een nieuw literair product.
 12. De recensiedeal is alleen verkrijgbaar in combinatie met het kopen van een origineel exemplaar. Losse recensiedeals worden niet gesloten. Een recensie plaatsen zonder deal is uiteraard altijd mogelijk.
 13. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aangeven van de beloning van Euro 7.00 aan de belastingautoriteiten in het voor jou geldende belastingregime.
 14. Op deze recensiedeal is Catalaans recht van toepassing, de rechter in La Vallee Heureuse – Laroque des Alberes beslist over disputen.